Burnout en stress therapie bij Psycholoog Eindhoven

Burnout is het eindstadium van een proces en geen ziekte, het ontstaat bij gezonde mensen die meestal goed gefunctioneerd hebben. – Arbo Advies

Als een weekje ‘even helemaal niks’ niet meer helpt

Het begint meestal op het werk. Je bent overbelast. De opdrachten en verwachtingen blijven zich opstapelen. Maar ook thuis kom je maar sporadisch aan jezelf toe; er is een gezin, er zijn vrienden. Gelukkig had je altijd wel ergens een vaatje energie om uit te tappen. En juist daardoor heb je niet in de gaten gehad dat je al een hele tijd op geleende krachten leeft.

En nu is dat vaatje op. Niet zomaar op, maar echt volledig leeg. Een weekje rust helpt niet meer. Alleen rusten lost niks meer op. Sterker nog, je bent niet alleen lichamelijk moe – alles in je is moe. En daar kan geen normale vorm van ontspanning meer tegen op.

Balans en grenzen

Vaak begint het allemaal met dat je maar moeilijk grenzen kunt stellen. Dat is helemaal geen schande, sterker nog, je bent er een waardevolle collega, plezierige partner en fantastische vriend door. Maar voor jezelf, voor jou, heeft het nu even geen goed gedaan.

Ik help je die grenzen (opnieuw) te stellen. Hoe je aan anderen kunt blijven geven zónder dat het je energiebalans verstoort. Je leert geven, maar je leert ook nemen.

Daarnaast leer ik je een ontspanningsmethode die je helpt weer in balans te komen. Spanning moet weg kunnen vloeien, je moet je batterij kunnen opladen.

Met deze gecombineerde aanpak kan je de negatieve spiraal doorbreken en voorkom je dat je in de toekomst weer uitgeput raakt.

Burnout kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo met je eigen online psycholoog.

Herkenbaar? Neem contact op

Bel of mail Suzana Cvetković van Psycholoog Eindhoven voor een afspraak voor stress en burnout therapie.