Met welke psychische klachten ga je naar Psycholoog Eindhoven?

Heel veel klachten, problemen en vragen

Op mijn praktijk in Eindhoven krijg ik de meest uiteenlopende vragen rond psychische problemen en klachten. Van slaapproblemen tot depressies, van vastgelopen relaties tot traumaverwerking.

Mijn uitgangspunt is dat jouw probleem niet uniek is, maar dat jij dat wel bent. Dat wil zeggen dat ik jouw klacht of vraag waarschijnlijk wel herken en eerder bij de hand heb gehad. Dat ik dus ook weet welke methoden en technieken er allemaal zijn om het te lijf te gaan.

Maar ik weet nog niet wie jij bent. En we hebben jou hard nodig om de situatie op te lossen. Niet alleen jouw klacht, maar vooral ook de rest. Jouw talenten en vaardigheden. Aarzel dus vooral niet en stel je vraag. Bel of mail me en leg me jouw situatie voor. Dan kan ik je waarschijnlijk meteen al vertellen wat er speelt. Ik kan het een naam geven en ik kan je vertellen wat ik voor je kan doen.

Psychische klachten

Al zou ik alle bekende vragen en psychische klachten op een rijtje zetten, dan nog is het mogelijk dat die van jou er niet tussen zit. Jouw beleving, jouw gevoel en de manier waarop je er zelf woorden aan geeft, is uniek.

Om je toch een beetje wegwijs te maken zal ik je iets vertellen over de vier soorten gevoelens die ik hanteer om een klacht te typeren. Deze zijn: vastzitten, angst hebben, pijn hebben, en/of het gevoel hebben dat er iets niet klopt.

 • Ik zit vast
  Misschien in je baan, in je relatie, of misschien wel in jezelf. Wat de omstandigheden ook zijn, je hebt het gevoel dat je klem zit en dat er geen vooruitgang meer is in je leven. En het lukt je niet dat te doorbreken.
 • Ik ben bang
  En niet zo’n beetje ook. Het kan angst zijn om te falen, of dat er iets misgaat, of je bent bang voor bepaalde gebeurtenis, persoon of situatie. Je realiseert zich dat je angst je leven kleurt. Je vermijdt plaatsen of situaties. Je doet misschien niet alles wat je zou willen doen.
 • Ik heb pijn
  Het leven kan harde klappen uitdelen. De meeste kun je aan. Alleen of met vrienden en familie. Maar soms niet. Dan kan een psycholoog jou helpen.
 • Iets klopt niet
  Je kijkt naar jezelf, naar je leven. En iets klopt er niet. Je hebt geen idee wat. Je merkt kleine dingen aan jezelf: huilerig, slecht slapen, misschien wat kortaf en teruggetrokken. Wat is er aan de hand? Waarom is dit zo?

Contact

Meer weten of heeft u een specifieke vraag? Bel of mail voor een afspraak.