Rouw en verliesverwerking met therapie in Eindhoven

Iets verliezen is vreselijk

Je kunt veel verliezen in het leven. Een geliefde, je ouders, een kind. Maar ook, je baan, je huwelijk of de hoop op een kind. In alle gevallen moet je met dat verlies leren omgaan. En veel kansen om te oefenen krijg je meestal niet. Voor je het weet krijg met zo’n verlies te maken, en moet je het zien te verwerken.

Dat is nooit makkelijk. Toch kun je er in de meeste gevallen, samen met familie en vrienden, na verloop van tijd vorm aan geven. Maar soms lukt het niet en loop je, bijna letterlijk, vast. In dat geval kan ik je helpen je verlies een op een gezonde manier een plek te geven.

Taken in het rouwproces

Om een rouwproces goed te kunnen doorlopen, moet je verschillende dingen goed in de gaten houden. Het belangrijkste is dat je langzaam maar zeker het verlies accepteert en dat je kunt bevatten wat het voor jou en je leven betekent. Daar hoort ook bij dat je je bewust bent van het feit dat je je op sommige punten zal moeten aanpassen aan de veranderingen die het verlies met zich mee brengen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk de draad van je leven weer oppakt. De behandeling van Psycholoog Eindhoven is er op gericht om het rouwproces in zijn geheel te doorlopen.

Ergens vast in het proces

Veel mensen komen in dit proces vast te zitten omdat ze het verlies niet kunnen accepteren of omdat ze de pijn bijvoorbeeld niet aankunnen. Daarbij kan ik je helpen.

Ik zal het hele proces samen met jou doorlopen en je ondersteunen. Aan het einde van de rit zal de pijn van verlies nog steeds bij je leven horen, dat geldt voor iedereen, maar je zult in staat zijn om door te gaan met je leven. Wij kunnen er samen een betekenisvolle ervaring van maken.

Rouwverwerking kan ook goed behandeld worden met online therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: therapie online.

Herken je jezelf of heb je een vraag?

Bel of mail Suzana Cvetković van Psycholoog Eindhoven voor een afspraak.