Over Psycholoog Eindhoven – Suzana Cvetković

Mensen helpen

Al zo lang als ik me kan herinneren wil ik mensen helpen. En was ik gefascineerd door wat zich binnen in mensen afspeelt. Op de middelbare school kwam ik voor het eerst in aanraking met psychologie; we kregen het als vak.
Dat was meteen raak. Ik herkende mijzelf in het vak, ging helemaal op in de leerstof en wist: dit is wat ik wil doen.

Onnodige pijn doet me pijn

Het is voor mij een diep beleefd besef: ‘lijden’ kan constructief zijn. Je kunt er een beter mens van worden. Tegelijkertijd kan onnodig lijden  weer ontzettend destructief zijn.

Maar wat voor soort het dan ook is, van emotionele pijn valt altijd wel iets te leren. Je moet dat alleen wel kunnen zien, en dat kan lang niet voor iedereen. Zonde, wamt ieder mens heeft het vermogen om te helen, te leren en te veranderen.

Studeren

Ik ging studeren: psychologie, richting gezondheidszorg. Ik studeerde af en wilde zo snel mogelijk de praktijk in. Ik vond mijn plekje in psychosociale hulpverlening en in het werken met migranten met verschillende problemen.

Inzicht en verdieping

Zoals ik in het leven sta, zo sta ik in mijn werk: met de drang om te groeien, te verdiepen, te verrijken. Ik weet hoe je in een moeilijke situatie in beweging kan komen.
Ik wil het allemaal weten. Als mens, maar ook als jouw psycholoog. Je zult merken dat jouw klacht het begin is van een positief traject. En dat uiteindelijk niet alleen je klacht verholpen is, maar je hele leven een beetje ‘rijker’ is.

Dat is één van de redenen waarom mijn werk zo prachtig is. Ik mag even met je meelopen en meedenken op een voor jou heel belangrijk moment in je leven. Je verandert; dat is voor mij keer op keer bijzonder om te zien, er een beetje deel van te zijn.
Suzana

Contact

Heb je nog vragen of wil je weten over Psycholoog Eindhoven? Bel gerust voor een afspraak of stuur een email.