Psycholoog Eindhoven behandelt je depressie met therapie

Een zwaar gemoed

Depressie is één van de meest voorkomende aandoeningen. Je kunt bij jezelf nagaan of je klachten op depressie wijzen. Het gaat doorgaans gepaard met gevoelens van hopeloosheid, lusteloosheid, besluiteloosheid, en vermoeidheid.

Mensen met een depressie zitten vaak met een gevoel van waardeloosheid en hebben problemen met inslapen en doorslapen. Daarnaast merk je misschien dat je bepaalde zaken verwaarloost: zoals je sociale contacten of bijvoorbeeld het huishouden.

Je trekt je terug

Je trekt je terug in jezelf. Contacten met mensen kosten je te veel energie, daarnaast heb je er geen zin in. Je bent veel te druk bezig met je eigen gedachten die je geen rust geven.

Daar word je moe van. Je wilt met rust gelaten worden en het liefst slapen, maar de drukte in je hoofd maakt dat moeilijk. Dat kan een vicieuze cirkel veroorzaken waarin je depressie leidt tot verwaarlosing (van zaken zoals sociale contacten, verzorging etc) wat weer kan leiden tot een verergering van je depressie.

Hulp vragen

Het is bijna onmogelijk een depressie te lijf te gaan zonder deskundige begeleiding. Mensen die dichtbij je staan bereiken je maar moeilijk. Een psycholoog kan je op zo’n moment goed helpen die neerwaartse spiraal te doorbreken.

Depressie kan ook goed behandeld worden met internet therapie, dit kan helemaal in je eigen tijd en tempo. Interesse? Klik dan even door naar: internet therapie.

Herken je jezelf of heb je een vraag over de behandeling van een depressie?

Bel of mail Psycholoog Eindhoven – Suzana Cvetković voor een afspraak.